Podbrdo Mountaineering Society

            

Last notice - Posted by: darkdog - Friday, 15 October 2021 11:49
KOČA NA ČRNI PRSTI BO ODPRTA 16-17.10.2021 / CRNA PRST HUT WILL BE OPEN 16-17.10.2021
News

News->Obvestila->SREČANJE PLANINCEV ZAKLJUČILO SEZONO NA ČRNI PRSTI   
SREČANJE PLANINCEV ZAKLJUČILO SEZONO NA ČRNI PRSTI

SREČANJE PLANINCEV ZAKLJUČILO SEZONO NA ČRNI PRSTI

SREČANJE PLANINCEV ZAKLJUČILO SEZONO NA ČRNI PRSTI

 

Podbrdo

Tretja septembrska sobota je bila tudi letos dan za srečanje planincev na Črni prsti, na katerega je devetič po vrsti povabilo PD Podbrdo. Po noči, v kateri se je polna luna komajda utrudila od poigravanja s številnimi zveriženimi sencami, se je rodil prijazno svež dan, ki je v svet nad dolinskim dnom Baške grape privabil lepo število ljubiteljev gora. Že od  jutranjih  ur  so se zbirali  pred domom Zorka Jelinčiča, kjer jih je skupaj s člani PD Podbrdo in oskrbnikoma pričakal  predsednik Tomaž Štenkler. Srečanju je poklonil čas  tudi predsednik Meddruštvenega odbora Posočja Gregor Rupnik.

Ob 11. uri  so svoje misli posvetili sveti daritvi, ki jo je vodil župnik iz Sorice Mirko Turk ob somaševanju župnika Marka Koširja iz župnije Preserje. Namenjena je bila  spoštljivemu spominu na vse, ki jih je navdušujoči občutek svobode privabil v naročje gora, vendar jim pot v dolino ni bila dana.

Člani PD Podbrdo so vse pohodnike že tradicionalno pogostili s  pečenimi ribami. Skoraj nemogoče se je bilo upreti tudi drugim omamnim dišavam iz kuhinje. Prijetno druženje se je nadaljevalo ob klepetu in  kovanju načrtov za prihodnje leto. Živa glasba pa je spodbujala k plesu in pesmi ter obujanju spominov na čase, ko je bilo podobnega razpoloženja v planinskih domovih veliko več.  

 

                                                                                  Tekst: Olga Zgaga

 

FOTO GALERIJA


by darkdog, Wednesday, 25 September 2013 19:52, Comments(0)
 


Izdelava spletne strani: MINK
Page generated in 0.00406 seconds with 12 queries

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...