Podbrdo Mountaineering Society

            

Last notice - Posted by: darkdog - Friday, 15 October 2021 11:49
KOČA NA ČRNI PRSTI BO ODPRTA 16-17.10.2021 / CRNA PRST HUT WILL BE OPEN 16-17.10.2021
News

News->Obvestila->Pušeljc podbrških tekačev na Širokem   
Pušeljc podbrških tekačev na Širokem

Pušeljc podbrških tekačev na Širokem

 

 

Pušeljc podbrških tekačev na Širokem

 

 

 

V okviru  pokala Primorskih gorskih tekov 2013  je 12. vzpon na Široko na vetroven praznični dan, 15. avgusta, premagalo kar osem tekačev iz KS Pobrdo. Trije izmed njih so si prislužili vzpon na zmagovalne stopničke. Žan Drole  v kategoriji mlajši dečki in Milojka Čufer med starejšimi veterankami sta stopila na najvišjo, Slavko Prezelj pa je bil med veterani tretji. Mlajši veteran Simon Drole jih je zgrešil za triindvajset stotink. Ciljno črto so prestopili še Šorli Pavlo, Lapanja Andrej, Valentinčič Ivan in letos prvič Žanova mama Vida Drole. Starosta med  podbrškimi tekači Peter Čufer pa  je letos tekmoval v  sočasnem kolesarskem vzponu.

                                                                                                                                 Tekst: Olga Zgaga

                                                                                                                                  Foto: Alenka Zgaga

Galerija slik...

 

Odlomek iz zapisa na spletni strani www.ljudstvotekacev.si

"Luka Drol, zmagovalec med starejšimi dečki, je povedal: »Bilo je težko. Pa še Žan mi je bil tik za petami.« Luko čez nekaj tednov čaka državno prvenstvo v kajaku na mirnih vodah, ki je njegov prvi šport. Obeta si uspešen nastop na Ptuju, domov bo najbrž spet prinesel nekaj žlahtne kovine. Žan Drole ima sicer v priimku črko več, a leto manj, vendar se je povsem enakopravno, do ciljne črte, s kajakašem boril za primat. Seveda je v svoji kategoriji zmagal, logična pa je bila tudi zmaga edine deklice, ki smo jo videli na progi, Neže Šuligoj.

Tek na Široko si je za svoj prvi nastop na kakšni tekmi izbrala Vida Drole, Žanova mama. Po dveh minutah, kar je prišla na cilj, je povedala: »Grem po sinovih stopinjah. Njemu kar gre, danes pa se je pokazalo, po kom ima gene. Malo sem trenirala, toliko, kot so mi pustili otroci, časa pa je bilo malo, ker moža med tednom ni doma. Proga je kar napeta, ampak zdaj je že vse v redu. Za naprej bomo videli, ne me čakati na Črni prsti!«"


by darkdog, Thursday, 22 August 2013 12:19, Comments(0)
 


Izdelava spletne strani: MINK
Page generated in 0.01222 seconds with 12 queries

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...