Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Ponedeljek, 20 September 2021 07:48
KOČA NA ČRNI PRSTI JE ZAPRTA / ČRNA PRST HUT IS CLOSED
Novice

Novice->Obvestila->Tradicionalni pohod v spomin Simona Kosa   
Tradicionalni pohod v spomin Simona Kosa

Tradicionalni pohod v spomin Simona Kosa

Tradicionalni NOČNI POHOD IZ PODBRDA V RUT V SPOMIN SIMONA KOSA 2019

ORGANIZATOR:

Planinsko društvo Podbrdo v sodelovanju z Osnovno šolo Simona Kosa Podbrdo

KDAJ in KJE in KAKO:Nočni pohod Simona Kosa je organiziran v spomin na našega rojaka iz Ruta, ki je bil ustreljen na drugem tržaškem procesu v Trstu 15. december 1941, Opčine, Italija. Osnovna šola v Podbrdu se imenuje po njem.

Pred pohodom vas OŠ Simona Kosa Podbrdo vabi na tradicionalno domoljubno prireditev v spomin na Simona Kosa s pričetkom ob 17.00 uri. Pred prireditvijo, od 16. ure dalje, bo   prednovoletni sejem.

Predvidoma ob 18.30 (po prireditvi) pa bo start nočnega pohoda iz Podbrda v Rut. Pohod je zamišljen tako, da bodo pohodniki najprej simbolično napolnili nahrbtnike s knjigami, tako kot jih je Simon Kos naskrivaj prenašal preko grebena Peči iz Jugoslavije v Italijo. Na tak način bomo obudili spomin na takratna herojska dejanja. Pot nas bo peljala skozi Trtnik, na Kalarsko Brdo, mimo vasi Stržišče in po geološki poti v vas Rut, kjer nas bodo pred vaško lipo  pričakali domačini z malico. Skupaj bomo obiskali grob Simona Kosa ob cerkvi sv.  Lamberta, zapeli kakšno domoljubno pesem in prižgali svečko. Sledilo bo  krajše druženje ter povratek v Podbrdo z organiziranim prevozom.

KONTAKTNA OSEBA:

Prijetno druženje in varen korak vam želi Planinsko društvo Podbrdo.
od alenkazgaga, Torek, 10 December 2019 14:00, Vpiši svoj komentar(0)
 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.01444 sekundah z 12 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...