Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Ponedeljek, 01 Junij 2020 20:17
KOČA NA ČRNI PRSTI JE ODPRTA / CRNA PRST HUNT IS OPEN
Novice

Novice->Obvestila->25. tek Ivana Anderleta na Črno prst 2018   
25. tek Ivana Anderleta na Črno prst 2018

25. tek Ivana Anderleta na Črno prst 2018

Planinsko društvo Podbrdo je v sodelovanju z GRS Tolmin in Občino Tolmin 1. septembra v okviru pokala Primorski gorski teki pripravilo jubilejni, 25. gorski tek Ivana Anderleta na Črno prst. Na startno listo se je vpisalo sedeminosemdeset tekačev, a so prvič v zgodovini teka ostali v dolini.

 

Odmevi na spletni strani Gore in ljudje

Odmevi na spletni strani Ljudstvo tekačev

Več fotografij od domačih fotografov sledi...V preteklosti je tekače na 6,3 km dolgem vzponu marsikdaj »pral« dež ali presenetila ploha, a tokrat so se nalivu pridružili še bliski, grmenje in treskanje. Kot je obrazložil eden od treh pionirjev tega teka Peter Čufer, je bil glavni vzrok neljubega razpleta v tovorni žičnici, ki v tako ekstremnih vremenskih razmerah ne sme obratovati. To je onemogočilo prevoz garderobe tekačev v planinski dom. Nenazadnje je gibanje v gorah v tako slabem vremenu tudi zanje nevarno. Kljub temu je odpoved med udeleženci sprožila žalost in razočaranje. A domačini, znani po gostoljubju in dobri organizaciji, so jih povabili na okrepčilo v telovadnico OŠ Simona Kosa Podbrdo, kjer je bilo vse pripravljeno tudi za podelitev priznanj udeležencem Pušeljca gorskih tekov 2018. Tokrat so se vanj povezali le trije: tek na Blegoš (Poljanska dolina), Ratitovec (Selška dolina) in GM4O (Baška grapa). Ciljno črto na vseh jih je prestopilo 41 in sicer 17 tekačic in 24 tekačev. Prejeli so spominske majice, tekačice pa še šopke, ki jih je tudi letos izdelala domačinka – dolgoletna udeleženka tekov Milojka Čufer. Tudi letos so organizatorji z žrebom podelili tudi nekaj vrednih sponzorskih nagrad.

 

Tekst: Olga Zgaga

Foto: Alenka Zgaga
od alenkazgaga, Četrtek, 06 September 2018 23:34, Vpiši svoj komentar(0)
 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.02092 sekundah z 12 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...