Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Ponedeljek, 01 Junij 2020 20:17
KOČA NA ČRNI PRSTI JE ODPRTA / CRNA PRST HUNT IS OPEN
Novice

Novice->Obvestila->Primorski gorski teki 2018   
Primorski gorski teki 2018

Primorski gorski teki 2018

Baška grapa, Široko

Za 15. avgust je bil na koledarju Primorskih gorskih tekov 2018 kot sedemnajsti po vrsti zapisan tekaški vzpon na Široko, katerega organizacijo ima v svojem programu dela zapisano ŠKT Lom.

Člani PD Podbrdo PREJELI POKAL za najštevilčnejšo ekipo pri gorskem teku. S startom na mostu čez reko Idrijco na Mostu na Soči je ljubiteljem gorskega teka ponudil tekaške užitke že sedemnajstič. Na skrajšani poti tekaške proge so se preizkusili tudi osnovnošolci. Istočasno je na trasi lokalne ceste Most na Soči – Široko tekla še tekma v gorskem kolesarjenju. 

Tek je kot priljubljen označen tudi na tekaškem koledarju tekačev iz Baške grape, ki s svojo ljubiteljsko vnemo promovirajo Planinsko društvo Podbrdo. Letos jih je vzpon premagalo  devet: Simon Drole, Slavko Prezelj, Pavlo Šorli, Vida Drole, Denis Štenkler, Marko Abram, Tina Šorli, Andrej Lapanja in prvič tudi osnovnošolec Staš Drole, ki je prestopil ciljno črto kot šesti. Kar prvih šest od naštetih je bilo poklicanih na eno od zmagovalnih stopničk v svojih kategorijah. In ko so se že okrepčali in posladkali s tradicionalnimi štruklji, je organizator presenetil še s pokalom za najštevilčnejšo ekipo, ki je bil tokrat podeljen prvič. Razveselili so se ga prav tekači Planinskega društva Podbrdo. Kos sira, ki je bil priložen pokalu, pa je polepšal slavje v domači Baški grapi.

Rezultati, poročilo in fotografije o dogodku: https://www.ljudstvotekacev.si/sl/

 

Tekst: Olga Zgaga
od alenkazgaga, Sobota, 18 Avgust 2018 12:32, Vpiši svoj komentar(0)
 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.01331 sekundah z 12 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...