Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Ponedeljek, 19 Oktober 2020 19:36
KOČA NA ČRNI PRSTI JE ZAPRTA / ČRNA PRST HUT IS CLOSED
Novice

Novice->Obvestila   
Dan slovenskih planincev 2013

Dan slovenskih planincev 2013

 

 

 

 

 

 

Dan slovenskih planincev 2013

 

DAN SLOVENSKIH PLANINSKIH DOŽIVETIJ: Dan slovenskih planincev 2013 ob 120-letnici Slovenskega planinskega društva/Planinske zveze Slovenije ter 120-letnici PD Kamnik in 120-letnici PD Ljubljana-Matica bo v Kamniški Bistrici v soboto, 15. 6. 2013. Pestro dogajanje bo zapolnjeno z najrazličnejšimi aktivnostmi za vse starosti in zanimanja. Se vidimo!

Dogajanje v dopoldnevu tega dne se bo odvijalo na več prireditvenih prostorih - udeležbo na njih si izberete po svojih željah. Do 13.30 prihod vseh pohodnikov in izletnikov  na prizorišče pred Domom v Kamniški Bistrici.

Za podrobnejše informacije PZS: KLIKNITE
Preberi celotno novico
Zima in peti seber žičnice

Zima in peti seber žičnice

Žičnica in njen 5. steber.

 

Letos nam je plaz polegel, na srečo samo 5. steber žičnice. Simon Drole, kot vodja žičničarjev, je v prvi fazi izvedel samo varovanje stebra da se nam ni odkotalil v dolino. 12.5 2013 je bila organizirana akcija za popravilo stebra, ki se je pa na žalost končala zelo hitro zaradi tehničnih težav. Primorani smo bili jo ponovno organizirati. 19.5 2013 je naposled akcija "ŽIČNICA" uspela in peti steber spet stoji.

Glalerija slik
Preberi celotno novico
Registrirani vodniki PZS v 2013

Registrirani vodniki PZS v 2013

 

Vodniška komisija Planinske zveze Slovenije objavlja seznam registriranih vodnikov Planinske zveze Slovenije v letu 2013, prav tako seznam pripravnikov za kategorijo A VPZS v letu 2013.

V letu 2013 je registriranih 1372 vodnikov PZS različnih kategorij in 13 pripravnikov za kategorijo A VPZS.
 
Planinska društva naprošamo, da vse morebitne pripombe in dopolnila na seznam pošljejo na naslov Vodniške komisije PZS, vodniska.komisija@pzs.si.

PDF Seznam registriranih vodnikov PZS v 2013 (313,37 KB)Preberi celotno novico
Pušeljc Gorskih Tekov

Pušeljc Gorskih Tekov

 

Pušeljc Gorskih Tekov

 
Spoštovane tekačice in tekači, udeleženci tekov na Blegoš, Ratitovec, GM4O in Črno Prst.
Organizatorji štirih lepih gorskih tekov z legendarnim GM40 na čelu smo se odločili, da za svoje zveste udeležence pripravimo v letu 2013 presenečenje. V časih, ki sodelovanju niso naklonjeni smo MI dejali: "Fantje stopmo skp in za naše tekače prpravmo presenečenje"! In tako smo tudi naredili. Za vse, ki se bodo udeležili vseh štirih tekov, bomo pripravili lepo praktično nagrado. Nagrado bomo podelili vsem, ki so izpolnili predpisan pogoj na 20. gorskem teku Ivana Anderleta iz Podbrda na Črno Prst.
Pogoj je samo UDELEŽBA na vseh ŠTIRIH tekih.
Tako spoštovani udeleženci najlepših gorskih tekov v prelepih krajih Poljanske doline, Selške doline in skrivnostne Baške Grape, pridite in lepo se bomo imeli To vam obljubljamo organizatorji naših tekov.Preberi celotno novico
Gradiška tura

Gradiška tura

 

Odpeljali smo se po Soški dolini do Vipave,v vas Gradišče. Z parkirišča smo se odpravili do vznožja stene, kjer se začne Furlanova pot. Pot je lepo zavarovana in nam poleg lepih razgledov na celotno Vipavsko dolino, nudi tudi nekaj plezalskih užitkov. Vsi smo uživali v steni, lepem in toplem spomladanskem vremenu. Sončno nedeljo smo polni stenskih vtisov končali popoldne z vožnjo proti domu.Preberi celotno novico
Planinski izlet na Gradiško turo

Planinski izlet na Gradiško turo

Planinski izlet GRADIŠKA TURA

  
Preberi celotno novico
Gradiški gorski tek

Gradiški gorski tek

Gradiški gorski tek

 

Prvega aprila je potekal 13. Gradiški gorski tek na Gradišču pri Vipavi v pokalu Primorskih gorskih tekov. V omenjeni pokal je ključen tudi Gorski tek Ivana Anderleta na Črno prst. Kljub zelo slabim vremenskim razmeram (burja, sneg, mraz) se je na štartu zbralo kar veliko tekačev: 88 v kategoriji članov in članic ter 13 otrok. Planinsko društvo Podbrdo so zastopali: Žan Drole (2. mesto med mlajšimi dečki), Kaja Drole, Pavlo Šorli in Simon Drole; graparske kerlce pa Slavko Prezelj (3. mesto - starejši člani).

Galerija Slik

 

Več o tekmi si lahko preberete: www.primorskigorskiteki.si in www.ljudstvotekacev.si/sl/
Preberi celotno novico
PLANINSKI IZLET: Tinjan iz Petrinja

PLANINSKI IZLET: Tinjan iz Petrinja

 

Po Baški Grapi  smo se odpeljali v Soško dolino in naprej po Vipavski dolini čez Rebrnice na Kozino. Od tu pa do vasi Petrinja, ki je bilo naše izhodišče. Tu smo začeli s pohodom. Po prelepi Kraški gmajni smo se sprehodili do gradu Socerb. Nadaljevali smo v  Osapsko dolino, kjer smo po kratkem okrepčilu pri kolegici Darji nadaljevali pod plezališčem in se po lepi ravno prav strmi poti povzpeli na Tinjan od tu pa smo se spustili do Ankarana, kjer je zadnji žig Slovenske planinske transvenzale . Lepo turo primerna za planince vseh starosti je opravilo devet odraslih in devet otrok- mladih planincev.

Hvala vsem, ki ste se planinskega pohoda udeležili, hvala kolegu Bogdanu za pomoč pri vodenju. V ravno prav lepem vremenu nam je bilo lepo. Hvala vsem za lep dan in lepo družbo.

Galerija slik
Preberi celotno novico
VABIMO ČLANICE IN ČLANE DRUŠTVA NA PLANINSKI IZLET: Tinjan iz Petrinja

VABIMO ČLANICE IN ČLANE DRUŠTVA NA PLANINSKI IZLET: Tinjan iz Petrinja

 

 

 

 

 

 

 

 

VABIMO ČLANICE IN ČLANE DRUŠTVA NA PLANINSKI IZLET:

 

DATUM IZLETA:

17. 3. 2012         NEDELJA

Tinjan iz Petrinja

 

 

VODJA:

POMOČNIK

Jože Dakskobler                                     GSM: 041 837 551

  

ODHOD:

6:30

ZBORNO MESTO:

Avtobusna postaja pred osnovno šolo  v Podbrdu, in po dolini

POVRATEK:

V poznih popoldanskih urah

VRSTA PREVOZA:

Posebni Avtobus

ZAHTEVNOST POTI:

Lahka pot

DOLŽINA HOJE:

5 ur

IZHODIŠČE:

Jurišče

OPREMA:

Planinska oblačila in obutev, palice, vetrovka (po poti, bo lahko še nekaj snega)

RELATIVNA VIŠINA :

387 metrov

OBVEZNI DOKUMENTI:

Veljavna planinska izkaznica - plačana članarina za leto 2012

DRUGE ZAHTEVE:

Dobra telesna pripravljenost

MALICA IN PIJAČA:

Iz nahrbtnika

ŽIGI:

Tinjan

OPIS POTI:

Po Baški Grapi se bomo odpeljali v Soško dolino in naprej po Vipavski dolini čez Rebrnice na Kozino. Od tu pa do vasi Petrinja, ki je naše izhodišče. Tu bomo začeli s pohodom. Ogledali si bomo Socerb, Kastelec, Osapsko plezališče in se povzpeli na Tinjan od tu pa se spustimo do Ankarana, kjer je zadnji žig Slovenske planinske transvenzale . Lepa tura primerna za planince vseh starosti..

 

 

STROŠKI IZLETA:

Stroške izleta bomo poravnali ob PRIJAVI!

 

 

15 € - člani društva 

20 € -  nečlani

  5 €  - mladina (šolo obvezna)

 

 

Prijave prinesite v šolo mentorici   Možnost prijave do : 14.3.2012, kasnejših prijav ne sprejemamo. Kdor se prijavi prej si zagotovi boljši sedež na avtobusu!

Vse informacije lahko dobite tudi na telefon 3808 062 (Jože, Dorica) 041 837 551 Jože

     

 

Želimo varno hojo in lep dan:)                                                    PD Podbrdo

   

       

 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,
fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu  in  ima plačano letno članarino PZS.     
Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika !   

 

Želimo varno hojo in lep planinski dan. Srečno !
Preberi celotno novico
Občni zbor 2012

Občni zbor 2012

 

USPEŠNO SKOZI LETO 2012

 

PD Podbrdo je na občnem zboru zadnji vikend v mesecu februarju izpisalo zadnji list v knjigi delovanja za leto 2012.

V koči na Črni prsti je odpočilo svoj korak 2265 planincev. Prespalo jih je 543, od teh 245 tujih. Za njihovo dobro počutje so se ob pomoči članov društva trudili oskrbniki Majda in Viktor Pelicon ter Dorica Dakskobler z družino in prijatelji.

Gospodarski odsek je vse sile usmeril v sprotno vzdrževanje in izboljšave v koči, potrudil se je tudi za lepšo in privlačnejšo okolico. Največje investicije so bile dokončanje podpornega zidu, začetek izgradnje zunanjega WC-ja,  posodobitev fotovoltaičnega sistema,  zamenjava 22 vzmetnic v spalnicah in nakup hladilnika z zamrzovalnikom. Uspešno delo odseka je bilo tudi rezultat  dobrega sodelovanja z žičničarji, ki so  žičnico zagnali 117-krat in naložili na voziček cca 25 ton tovora.
Preberi celotno novico
 24 Strani« Prvi ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... Zadnji »
 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.01016 sekundah z 22 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...