Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Ponedeljek, 19 Oktober 2020 19:36
KOČA NA ČRNI PRSTI JE ZAPRTA / ČRNA PRST HUT IS CLOSED
Članki

Članki->Razno->100 krat na Črni prsti   
100 krat na Črni prsti

SIMON DROLE 100 krat na Črni prsti

Simon Drole, član PD Podbrdo je v letu 2009 "okronal" svoje planinarjenje na Črno prst prav na poseben način. Prvič v tem letu je Črno prst obiskal 4. aprila. Ko se je julija pričela akcija "Obisk na Črno prst", ga je to vzpodbudilo, da je še bolj redno začel obiskovati vrh te planine. Skoraj vsakodnevni vzpon ga je tako zasvojil, da se je odločil poskusiti jo obiskati 100 krat. Zadal si je osebni cilj. Na Črno prst se je med tednom vzpenjal večinoma v popoldanskem času, ob vikendih pa že v jutranjih urah. Vedno je svojo pot pričel, velikokrat v stilu gorskega tekača, iz vasi Kal.

V petek 23. 10.2009, ko se je stotič povzpel na vrh Črne prsti, ga je na cilju pričakalo prijetno presenečenje. Pričakali so ga prijatelji: Roman Dakskobler, Livijo Dakskobler, Marko Kaltnekar in Zoran Valentinčič. Le-ti so nato takoj vzpostavili radijsko zvezo s Primorskih valom (bivši Alpski val), kjer je v svojem petminutnem intervjuju opisal celoten dogodek. Okrog vratu so mu nato obeseli doma izdelanom medalj.

Ko pa so se vsi veseli vrnili hitro v dolino, so v krogu prijateljev in krajanov proslavili pogumno dejanje Simona Drole.

Link do slik: http://www.pdpodbrdo.si/index.php?ind=gallery&op=section_view&idev=51
                                                                                                                                     Alenka Zgaga

 od Silvana, Torek, 27 Oktober 2009 17:17, Komentarji(0)
 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.01356 sekundah z 12 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...