Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Ponedeljek, 14 Oktober 2019 17:35
KOČA NA ČRNI PRSTI JE ZAPRTA / ČRNA PRST HUT IS CLOSED
Članki

Članki->Mladinski odsek pd Podbrdo   
Planina Zaprikraj

V nedeljo 23.11.2008 smo se z člani mladinske sekcije in njihovimi starši podali na izlet na planino Zaprikraj.
V prekrasnem vremenu, ki je vabilo še višje v gore, ki so se svetili nad nami smo z eno besedo uživali. Peljali smo se v Drežniške Ravne in še naprej do korita. Od tu pa po markirani planinski poti do planine. Veliko je bilo za povedati, še več pa se da v teh krajih videti.
Že tako narava sama po sebi ponuja veličastne poglede na ostenje Krna in vse kar je pod in okoli njega. Videlo pa se je tudi vse naokoli, Matajur, Kobariški Stol....vse do morja je segal naš pogled.
Na zatrepu planine pa obnovljeni jarki iz časov I.svetovne vojne, ki so lepo obnovljeni in urejeni za obiskovalce. Res si človek ne more zamisliti do kje sega človeška norost, ko pamet ni več tam kjer bi morala biti.
Vračali smo se po drugi strani skozi borovce nazaj na izhodišče.
Res lepa nedelja tako za starše kot tudi za mlade planince, ki so uživali v prelepih razmerah.
Za vodenje sem poskrbel Jože Dakskobler (vodnik) za varnost pa Damjan Koren (član GRS) in organizator pohoda. Pohod je bil organiziran v okviru OŠ Simon Kos iz Podbrda.
od Maraton, Ponedeljek, 24 November 2008 14:03, Komentarji(0), Preberi vse
Pohod na Vrhovec

 V soboto 10. maja 2008, smo bili na Vrhovcu (1070 m). Pot ni bila naporna, saj so nas gostitelji že po polurni hoji počastili s čajem in potičkami. V lovski koči na Laščah smo si ogledali trofeje, uplenjene v okoliških gozdovih.
  Prepotene, utrujene in ožuljene so nas gostitelji počastili še s spominkom, ki ga je dobil vsak pohodnik. Največja zanimivost tega pohoda pa je na sliki.
 
od zlatica, Četrtek, 29 Maj 2008 07:40, Komentarji(0), Preberi vse
 
 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.99298 sekundah z 14 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...